Recent Projects

Norfolk House, Sheringham

,

Norfolk House
Sheringham, UK
2020

The project comprises the full refurbishment of an existing detached house. The proposed works will
include extending the property towards the rear garden to provide a new kitchen and an enlarged
sitting and dining area.

The ground floor layout allows the living area to be more efficient and unifies the living spaces to
create an open‐plan space. […]

Baku Homes

,

Baku Homes
Baku, Azerbaijan
2014

The development provides  260,000 m2 of residential space, with a range of housing sizes for people on all incomes. The scheme includes individual villas, as well as apartments accomodated within six to twelve-storey blocks.

The masterplan is structured around an urban courtyard model with varied building plots. The grid layout and the strong green […]

Dog Hollow, SW London

,

Dog Hollow
London, UK
2019

Dog Hollow is a home-based business which provides a dog training, grooming and boarding service. Our design improves the family home while creating an environment where dogs are not kennelled or crated and in which all dogs are treated as part of the family.

The project comprises the full refurbishment of the existing property and […]

SW House, London

, ,

SW House, London
London, UK
2016

The project comprises the refurbishment of a terraced house in Tooting,  south west London. It includes a new build single storey rear ground floor extension, a roof conversion, as well as a redesigned interior space. The brief was to enlarge an Edwardian period house, redesign the interior and reinforce the foundations, within a […]

Wimbledon House

, ,

Wimbledon House
London, UK
2020

The project comprises the full refurbishment of an existing semi-detached house as well as a new three-storey side extension
and a loft conversion. It also includes extending the property towards the rear garden to create a separate garden flat and an
enlarged living area to the main house.

The garden and ground floor are designed to be […]

Baku Masterplan

,

Baku Masterplan
Baku, Azerbaijan
2014

The maspertplan has been designed as a model sustainable urban form, combining home, work, commerce and leisure in Baku, Azerbaijan. The development provides 40,000 m2 commercial space and 260,000 m2 of residential space, with a range of housing sizes for people on all incomes. The scheme includes individual villas, as well as apartments […]

Private House, Buckinghamshire

, ,

Private House, Buckinghamshire
Amersham, UK
2016

The proposal is for a rear ground floor extension to provide additional kitchen space and a dining area. The proposed extension maximises the space and light and also creates views towards the garden and the existing dining room.

The existing house is located on sloping land and sits on different floor levels.The proposed extension is […]

The Palace of Peace and Reconciliation

, ,

The Palace of Peace
Astana, Kazakhstan
2004-2006

The Palace of Peace and Reconciliation is a global centre for religious understanding and peace. It accommodates a permanent venue for the triennial religious congress, a 1500 seat opera house, a faculty, meeting spaces and a large restaurant, housed within a pure form of a pyramid. It was designed and built […]

The Khan Shatyry Entertainment Centre

,

The Khan Shatyry
Astana, Kazakhstan
2006-2010

The Khan Shatyry Entertainment Centre sits at the northern end of the new city axis in Astana. Providing a sheltered response to the harsh climate, it accommodates an indoor urban park for Astana along with a beach and water park. The mixed-used buiding accommodates a shopping and entertainment venue, including restaurants and […]

Interiors: Residential

,

Studio AVC’s experience includes many small interior design projects as well as large scale buildings. Our work includes many small-scale private houses as well as bigger housing developments.

We were also involved with many commercial interior projects including restaurants, shops, bank branches and offices from concept design to construction. Our experience includes both adopting a standardised […]

Interiors: Commercial

,

Interiors
 

Studio AVC’s experience includes many small interior design projects as well as large scale buildings.

We were involved with many commercial interior projects including restaurants, shops, bank branches and offices from concept design to construction. Our experience includes both adopting a standardised approach and design principles, as well as the creation of new concepts for shop […]

King Abdullah Petroleum Studies and Research Centre

, ,

KAPSARC
Riyadh, Saudi Arabia
2009-2014

KAPSARC is a mixed-use development comprising a research facility, conference centre and library and specialising in the exploration of sustainable energy technology. The cellular structure of the building responds to the environmental conditions and functional constraints of its location in the desert. The organic form is adaptive and each unit is differentiated in size […]

Private House, London

, ,

Private House
London, UK
2020

The project comprises the full refurbishment of the existing property in Wimbledon. It includes a side storey extension as well as a loft conversion. The building adopts sustainable construction methods and systems as well as the smart home technology.

Richmond House, London

, ,

Richmond House
London, UK
2019

The project comprises the full refurbishment of an existing detached house. The work includes includes converting the ground floor of the existing garage into a kitchen space and extending the property towards the rear garden to provide more seating and dining area.

The site is located in the Petersham Conservation Area and we understand […]

Coalwharf Road, Cambridgeshire

,

Coalwharf Road
Cambridgeshire, UK
2013

Our proposal at Coalwharf Road pioneers a sustainable development that is inspired by the dramatic character of
the nearby Georgian architecture and industrial harbour side history of Wisbech. The scheme will create publicly
accessible areas at ground level with retail units while providing 12 residential units on the upper levels.

In both exteriors and interiors we […]

Bandirma Park

,

Bandirma Park
Bandirma, Turkey
2017, Competition Proposal

Our approach to Bandirma Park is about connecting the past and present so that the park design stays faithful to its context while remaining at the forefront of architectural innovation.

Our proposal captures the uniqueness of the historical context of the site and uses the ruins as a metaphorical element throughout the […]

Langley Vale Visitor Hub

, ,

Langley Vale Visitor Hub
London, UK
2016

Our proposal for the Langley Vale Visitor Hub is inspired by the dramatic character of Langley Vale Woods; its landscape and its identity as England’s First World War Centenary Wood.
Overlooking Langley Vale, the new visitors’ hub has been designed with a deep respect for the landscape.

The architecture of the building emerges as part of […]

Ta-Ze shops

, ,

Ta-Ze Shops
Dusseldorf and Chicago
2003

Mediterranean architecture was the inspiration for the interiors of this chain of olive oil shops built in Turkey, USA and Germany.

 

Client Tariş
Area 65 m²

Team KG Architects

AKBANK Operation Centre

, ,

AKBANK Operation Centre
Istanbul, Turkey
2004

The office block was designed to be the operation centre for one of the biggest banks in Turkey. The brief required the design to be technically innovative and responsive to the bank’s corporate identity. Aiming to be functional throughout, the building contains all the bank’s operational activities, including meeting rooms, amenity spaces […]

Bill Store

, ,

Bill Store
İstanbul, Turkey
2004

Located in a shopping centre, the store was designed to regenerate the street life and create a contrast with the shopping centre’s character. Bill  Store’s feature wall gives the impression of street shopping with a variety of items on sale which draw people through it.

Client Bill Store
Area  600 m²
Team KG Mimarlık,
Mimarlar Tasarım […]

AK Investment Headquarters

, ,

AK Investment Headquarters
Istanbul
2003

The existing office building has been renovated to accommodate Akbank’s Investment and Asset Management Teams. The building’s interiors were redesigned to achieve the efficient office floors and enable the two teams to work collaboratively while the building façade emphasised Akbank’s corporative identity.

 

Client    Akbank
Area      6800 m²

Team    KG Architects

Project 10

Project 10
London, UK
2013

“Beauty is truth, truth beauty”
Ode on a Grecian Urn by John Keats

In addition to the big scale projects Studio AVC has sensitivity to art and craft. Using concrete and glass as base materials, Studio experiments with different techniques in stained glass and sculpture.

Project 10 is one of the experimental series of Studio’s […]